Descobreix com evitar l’acne causada per l’ús de la mascareta
desembre 14, 2020Cuida la pell de la teva cara amb una bona neteja facial
desembre 17, 2020Desconèixer què són les intoleràncies alimentàries i quins tipus existeixen podria provocar un mal gradual cap a la teva salut. Per aquest motiu, és important que llegeixis aquest article fins al final. Et contarem tot el que necessites saber sobre aquesta afecció.
Què són les intoleràncies alimentàries?
Una intolerància alimentària és una reacció que té lloc en el nostre cos. La mateixa és provocada per un determinat aliment que no es digereix o metabolitza correctament. Per tant, si després d’ingerir determinats aliments vas tenir algun malestar, tal vegada pugui deure’s a una intolerància.
Has de saber que les intoleràncies alimentàries són diferents en cada individu. Per aquesta raó, es necessita avaluar a la persona de manera personalitzada.
Principals tipus d’intoleràncies alimentàries i els seus símptomes
Ara ja coneixes què són les intoleràncies alimentàries, però també és important tenir en consideració els tipus que existeixen.
Intolerància al gluten o celiaquia
En sofrir aquesta intolerància l’intestí no digereix el gluten. En altres paraules, no es processa una proteïna present en el blat, la civada o l’ordi. En conseqüència, ocorre un procés inflamatori. Aquest ha de ser detectat com més aviat millor per a evitar complicacions. Els principals símptomes són el descens de pes i diarrea. D’altra banda, provoca una digestió lenta.
Intolerància a la fructosa
Quan ens referim a intolerància a la fructosa estem parlant del sucre en les fruites. Encara que també pot trobar-se en determinades verdures i en la mel.
Intolerància a la lactosa
En aquesta mena d’intolerància, el nostre organisme no pot digerir adequadament la lactosa. És a dir, el sucre de la llet. Això ocorre quan en el cos no es produeix un enzim denominat lactasa. Justament aquest enzim és la responsable que es digereixi i absorbeixi la lactosa.
Intolerància a la sacarosa o sucre comú
Aquesta intolerància també ocorre per la manca d’un enzim, en aquest cas la sacarosa. La seva falta impedeix que la sacarosa es digereixi bé.
Símptomes comuns que poden estar a diverses intoleràncies
- Afeccions al teu cutis.
- Inflamació articular.
- Esgotament continu.
- Dolors estomacals, o fins i tot migranyes.
- Diarrea.
- Dificultat per a respirar.
- Descens de la pressió arterial.
- Flatulències.
Importància de fer-se un test d’intoleràncies alimentàries
Sense cap dubte, sense fer-se un test resulta més difícil detectar una intolerància. Per tant, un test és fonamental. Així podràs conèixer amb més precisió quins aliments no has de tornar a menjar. D’aquesta manera, podràs prevenir complicacions cròniques.
Si experimentes molèsties després de determinats menjars, acosta’t a Farmàcia Esplugas. Nosaltres et farem un simple test. Finalment podràs conèixer quins aliments necessites deixar per a millorar la teva salut.