Amb aquests 4 consells combatràs l’insomni i tornaràs a dormir bé
agost 11, 2020Disminueix l’estrès amb Vitamina B
novembre 19, 2020Actualment, una de les malalties més presents a Espanya és la diabetis. Una malaltia que encara no té cura i que va en auge.
De diabetis n’existeixen dos tipus: la tipus 1 i la tipus 2.
En el cas de la tipus 1, tenim males notícies: no és possible prevenir-la encara, ja que no es coneixen les causes que fan que el cos la desenvolupi.
Aquest tipus de diabetis es basa en una resposta autoimmune contra les cèl·lules del pàncrees que secretan la insulina. Es creu que pot desenvolupar-se a causa de la genètica, o fins i tot arran d’una infecció vírica.
No obstant això, quan parlem de la diabetis tipus 2, sí que tenim bones notícies (en la mesura del possible).
En aquest cas, s’ha estudiat que té més possibilitats de sofrir-la una persona amb mals hàbits a la seva vida. Per sort, són hàbits que es poden modificar.
I quins són aquests hàbits dolents?
- Ser sedentari: i actualment ho som molt, tenint en compte que moltíssima gent treballa asseguda en oficines.
- Tenir excés de pes
- Fumar i beure alcohol amb regularitat
- Tenir colesterol o triglicèrids en sang
- Etc
En altres paraules, hàbits que tenim incorporats en el nostre dia a dia i que no son saludables.
També s’ha de comentar que altres factors que influeixen en l’aparició de la diabetis tipus 2 no són tan evitables: l’edat (tenir més de 45 anys), tenir persones en la família que hagin patit la malaltia (genètica), patir la síndrome de l’ovari poliquístic, patir depressió, etc.
En aquest article, però, ens centrarem en aquests factors que sí que pots canviar per així aconseguir prevenir la diabetis tipus 2.
Prendre mesures sobre aquest tema està a l’abast de tots, i només has de posar-hi força de voluntat.
Segueix aquests 6 consells per prevenir la diabetis tipus 2
Consell #1 – És el moment de reduir els greixos saturats i greixos trans
Et recomanem que apostis més pels greixos insaturats, com el peix blau, l’oli d’oliva, l’alvocat o la fruita seca.
Els greixos saturats (provinents de carns i lactis), i les trans (obtingudes industrialment i presents en tota mena de brioixeria industrial, aperitius, etc.), haurien d’estar fora de la teva dieta.
S’eleva molt el risc de sofrir malalties cardiovasculars si els consumeixes normalment.
Així que ja saps. Consumeix més ingredients propis de la dieta mediterrània, com l’oli d’oliva, i cuida’t més i millor.
Consell #2 – I el moment de fer de les fruites i verdures les teves millors aliades
Intenta que, almenys, en cada menjar hi hagi una fruita o verdura (o les dues).
Per què és essencial que les incloguis tant en el teu dia a dia?
A banda de què estan boníssimes i et dóna opció a crear milers de plats diferents amb els quals mai t’avorriràs, són una font increïble de fibra.
I la fibra és essencial en la prevenció de la diabetis. Entre altres coses, consumir fibra regularment t’ajuda a millorar el control de la glucèmia, no tens tantes possibilitats de sofrir una malaltia cardíaca, i fa que et saciïs abans i per tant no menjes tant (i així t’ajuda a perdre pes).
Prova, per exemple, a substituir aquestes galetes que prens al migdia o a l’hora del berenar per un bol de fruites. Boníssim i súper saludable!
Consell #3 – Aposta pel menjar integral
Sempre que puguis, intenta consumir hidrats de carboni que siguin integrals. Està comprovat que ajuden a mantenir els nivells de sucre en sang.
Fes-te, per exemple, un plat de pasta de spaghetti integral: veuràs que està igual de bo i estaràs ajudant-te a tu mateix al mateix temps.
Consell #4 – Compte amb les proteïnes
Les proteïnes són essencials en el nostre organisme, però hi ha mil maneres d’aconseguir-les (i no sempre hem de recórrer a les carns vermelles, per exemple).
Et recomanem que consumeixis més proteïnes d’origen vegetal, com els llegums, la soia, la fruita seca, entre altres.
Amb l’auge del veganisme i vegetarianisme, han sorgit mil i una receptes per continuar ingerint proteïnes i que els plats no siguin gens avorrits.
I si vols consumir també proteïnes d’origen animal, inclou més peix blau i carn d’au a la teva dieta.
Consell #5 – Mou-te! Amb 30 minuts al dia n’hi ha prou
Ja t’ho comentàvem abans: el sedentarisme és un gran mal hàbit que pot acabar desencadenant la diabetis tipus 2.
Tampoc et diem que de la nit al dia et posis a preparar la marató, però si que hi ha petits hàbits que pots anar introduint a poc a poc a la teva vida.
Per exemple: evita l’ascensor sempre que puguis, baixa’t del bus o metro unes parades abans, posa’t un podcast que t’agradi molt i vés-te’n a caminar una estona pel teu poble, ciutat, pel parc…
Tens mil opcions i zero excuses per a moure’t ni que sigui 30 minuts al dia. Incorpora aquest hàbit en la teva vida i guanya salut!
Consell #6 – Evita el màxim possible el consum d’alcohol i tabac
I, evidentment, si ets fumador o beus amb assiduïtat, has de saber que tens moltes més probabilitats de patir diabetis, una malaltia crònica que sofriràs al llarg de tota la teva vida.
Sabem que són hàbits que costa eliminar, sobretot fumar, però val la pena intentar-ho si el nostre benestar depèn d’això, veritat? 😉
Visita tu farmacia y descubre qué productos te ayudarán a prevenir la diabetes
I bé, ja saps: prevenir la diabetis tipus 2 el màxim possible és a les teves mans.
Només necessites posar-hi ganes i marcar-te un objectiu clar, i mantenir-te sempre amb el focus en aquest objectiu: millorar la teva salut per prevenir malalties per a tota la vida.
A més dels consells que t’hem comentat, també et recomanem que visitis la teva farmàcia per conèixer quins productes et poden ajudar en la lluita de la prevenció de la diabetis.
A la Farmàcia Esplugas (Tarragona) comptem amb experts en assessorament dietètic i t’ajudarem de manera personalitzada.
Vine a visitar-nos!